ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Boiler kopen bij Sanispecials loont altijd

Dus, je wilt een boiler kopen, maar je hebt nog geen idee hoe je dit aanpakt. Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor diverse boilers met de juiste hoeveelheid aan warm water. Er zijn verschillende soorten boilers die zijn eigen eigenschappen heeft.

Je kunt de specificaties per product terugvinden. Als je de juiste boiler koopt dan voorkom je een koude douche en kun je gewoon te allen tijde genieten van dat warme water en een constante temperatuur. Over een snelle levering hoef jij je bij ons ook geen zorgen te maken, dat is allemaal zo gepiept!

De eigenschappen van de producten

Waarom koop je eigenlijk een boiler? Nou, dat doe je om de hele simpele reden dat je lekker warm water wilt hebben tijdens het douchen, welk soort boiler je ook kiest.

Tijdens dat je op zoek gaat naar boiler zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, de keuzes die je hier maakt bepalen welke boiler het beste bij je past. Zaken als gebruik, vermogen, temperatuur, aansluitwaarde, levertijd en prijs zijn belangrijk voor het kiezen van een boiler.

Verschillende soorten boilers

Belangrijk is ook om te weten, dat er veel verschillende soorten boilers zijn. Het type boiler dat je kiest hangt af van welk type er geschikt is om in huis te plaatsen. We nemen alle soorten boilers eventjes met je door.

> Gasgestookte boiler

Dit is de meest conventionele soort boiler van allemaal. Deze warmt water op door middel van gas. Deze boiler verwarmt water dat al afgekoeld is naar de juiste temperatuur. Deze optie is voordelig in aanschaf, maar een stuk duurder in verbruik.

> Close-in keukenboiler

Een close-in keukenboiler pas je, zoals de naam al doet vermoeden, toe in de keuken. We hebben het met een close-in boiler voor in de keuken over een kleine boiler met een inhoud van 5 tot 10 liter die dient voor snel warm water in de keuken.

De boiler is vaak ingebouwd vlak bij de kraan in het keukenkastje. Zo heb je ook in de keuken altijd genoeg warm water.

> Warmtepomp boiler

Dan hebben we ook nog warmtepomp boilers. Dit is een duurzame oplossing omdat deze gebruik maken van warmte die diep in de buitenlucht aanwezig is. Een standaard warmtepomp zorgt vaak alleen voor het CV-systeem.

Wanneer je warm water wilt dan heb je vaak een gasgestookte boiler, elektrische boiler of een warmtepomp boiler nodig nodig. Deze is voorzien van een opslagtank en een ventilator. Deze werkt met een verdamper die een verwarmingsmiddel bevat. Dit zorgt voor gasvorming, wat de verwarming van de compressor tot gevolg heeft. Het circulatiesysteem zorgt dan voor het transport van het verwarmde gas door het buizensysteem.

> Elektrische boiler

Dit is een populaire keuze van de afgelopen jaren. Elektrische boilers beschikken over een geïsoleerd verwarmingselement. Dit type boiler zorgt op die manier dat het water verwarmd wordt en opgeslagen.

Het voordeel van elektrische boilers is dat deze op iedere plek geplaatst kan worden waar een stopcontact aanwezig is. Qua capaciteit zijn deze ook iets kleiner dan een gasgestookte boiler. Ook met een elektrische boiler wordt de gemiddelde douchebeurt een stukje duurzamer.

Steeds meer mensen KIEZEN voor elektrische boilers

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een elektrische boiler, deze worden op de Europese markt de laatste jaren steeds populairder. De belangrijkste reden daarvoor is omdat je deze enorm makkelijk installeert. Een boiler met elektrisch element heeft namelijk alleen een stroomaansluiting nodig.

Het is bijvoorbeeld ook niet nodig om een elektrische boiler van een rookgasafvoer te voorzien zoals bij een geiser of combiketel wel het geval is.. Zelfs gezien het feit dat je meer stroom verbruikt met een elektrische boiler, je bent alsnog goedkoper uit dan bij gasgestookte boilers. Stroom is meer dan genoeg. Ook het onderhoud is kinderlijk eenvoudig, en dat scheelt dan weet in de kosten.

Horizontale boiler, of toch verticaal opgehangen?

Ook krijgen we vaak de vraag wat het verschil is tussen horizontale boilers en verticale boilers. Er is niet per definitie een groot verschil. Een boiler horizontaal geplaatst is potentiaal beter belaagd, wat wil zeggen dat je langer voldoende warm water tot je beschikking hebt.

Als jouw heet water / warm water verbruik iets langer is qua duur dan zijn horizontale boilers misschien een beter optie. Aan de andere kant, ze doen beide gewoon waar ze voor bedoeld zijn, direct warm water leveren.

Welke specificaties moet ik op letten bij een boiler kopen?

Niet iedereen koopt dezelfde boiler, daar is een reden voor. Waar moet je nu precies op letten wanneer je een boiler koopt?

> Formaat

Of je een kleine of grote boiler moet hebben hangt af van de situatie. Ten eerste, waar ga je hem plaatsen? Ten tweede, met hoeveel personen ben je in huis? Een boiler die je in de keuken plaatst heeft vaak maar een kleine inhoud van rond de 5 liter.

Er zijn dus boilers met een kleine inhoud van 5 liter, maar er bestaat bijvoorbeeld ook een 50 liter, 80 liter boiler, 120 liter boiler, maar het aantal liter inhoud kan zelfs inlopen tot 400! Hoe weet je nu of een kleine of een grotere boiler moet hebben?

Een gezin van vier personen heeft natuurlijk een groter formaat nodig dan iemand die alleen woont. Ook het watergebruik in zijn totaal zal de keuze beïnvloeden, maar als je met zijn tweeën bent dan hoef je natuurlijk geen 400 liter boiler te kopen.

> Het vermogen

Naast het formaat en het aantal liters is ook het vermogen van de boiler erg belangrijk. Des te groter het vermogen, des te meer water er verwarmd kan worden, maar ook des te meer energie je verbruikt.

> Warm water gebruik

Wil je hem gebruiken om koud water te verwarmen in de keuken? Of om te voorkomen dat je in de douche met dat koude water wordt verrast? Ben je op zoek naar een staande boiler? Of misschien toch een elektrische boiler? De plek, het aantal personen en het gemiddelde verbruik bepalen wat voor boiler er in jouw situatie past.

> De gewenste temperatuur

Dit mag ook absoluut niet worden vergeten, want je de boiler moet het water natuurlijk wel opwarmen tot de juiste temperatuur. De temperatuur kan verschillend zijn van 35 tot 90 graden

> De aansluitwaarde

Dit is voor de meesten vaak niet zo belangrijk, maar toch is het belangrijk om rekening te houden met hoe je de boiler precies moet aansluiten.

Hoe kies ik het optimale formaat?

Wanneer je een boiler gaat kiezen dan moet je rekening houden met en aantal zaken. Waar ga je een boiler precies voor gebruiken? Wordt hij thuis geplaatst of is hij voor een bedrijf?

Wanneer een boiler bedoeld is voor een bedrijf, dan is het goed om jezelf af te vragen hoeveel mensen doorgaans gebruik maken van warm water. Wanneer dit gaat om een aantal van meer dan 10 personen, dan is het een verstandig idee om te kiezen voor een boiler.

Het energielabel

Boilers bevatten sinds 2015 ook verplicht een energielabel. Dit loopt van energieklasse A tot G. Boilers hebben hoge isolatiewaardes, dit zorgt ervoor dat er nagenoeg al geen warmteverlies ontstaat, ook zorgt dit voor minimaal stroom gebruik voor het omzetten van koud water in warm water. Dit resulteert altijd in energielabel van minimaal B, C of D.

Waar is het energielabel voor?

Waar dient het precies voor, en waarom is het belangrijk? Als je meer informatie hebt over de energieklasse dan ben je beter geïnformeerd als je een elektrische boiler gaat kiezen wanneer je het energieverbruik laat meewegen in je beslissing. Hoe efficiënt een boiler is op het vlak van energie is namelijk voor veel huishoudens belangrijk. Vind je de gegevens een beetje verwarrend? Wij leggen je uit hoe ze werken!

Hoe werkt het energielabel?

Er zijn 3 soorten energielabels voor boilers. Etiket-W, BC en HP. Etiket W gaat over elektrische boilers en bevat: De naam van het merk of de leverancier, typenummer, de klasse van A tot G, de energie-efficiëntieklasse (rechts van het algemene label), het geluidsniveau en het jaarlijkse verbruik aan energie.

Type BC bevat in principe alle informatie die etiket-W ook bevat, behalve het geluidsniveau en jaarlijkse energieverbruik. In plaats daarvan zie je op dit label het warmteverlies in 24 uur als er 0 belasting zonder waterverbruik is. Ook zie je op dit label het daadwerkelijke volume van de tank.

Type-HP is extreem vergelijkbaar met etiket-W, alleen is de informatie op het label hier net iets gedetailleerder. Zo staat hier bijvoorbeeld het geluidsniveau binnen en buiten, en het jaarlijks energieverbruik uitgedrukt in zowel een koudere als warmere omgeving. Met dit label heb je dus net iets meer inzicht.

Welk merk boiler is het beste?

Veel mensen zitten met deze vraag. Bij ons vind je boilers van topmerken waaronder AEG en Stiebel Eltron. Onze merken bieden de allerbeste kwaliteit en je hebt doorgaans meerdere jaren garantie.

Buffervat

Een buffervat is het watervat voor verwarmingswater, deze wordt verwarmd door de verwarmingsinstallatie en / of zonnecollectoren. Deze komen voor op boilers met een warmtewisselaar. Vragen over buffervaten? Neem da gerust contact met ons op!

Ik weet nog niet wat voor soort boiler ik moet hebben? Wat nu?

Niet getreurd, wij zijn er niet alleen om je een veelzijdig assortiment aan te bieden, wij zijn er ook om je te helpen met het uitkiezen van de juiste producten. Dan kun je zo snel mogelijk weer lekker warm douchen.

Tussen zo veel verschillende producten die door ons worden aangeboden snappen we dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Moet je kijken naar warmtepompboilers, of is een elektrische boiler toch meer iets voor jou? Moet je een grote boiler hebben? Of voldoet een kleinere boiler in jouw situatie?

Wanneer je vragen hebt over onze producten dan kun je direct contact met ons opnemen. Wij beantwoorden je vraag dan zo spoedig mogelijk!

Ga direct naar:

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen