Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Regelunit vloerverwarming


Vloerverwarming Verdeler

Vloerverwarming is zeer comfortabel in uw huis. Als u dat eenmaal gewend bent dan wilt u nooit meer anders. Een vloerverwarming verdeler is essentieel voor het goed functioneren van de vloerverwarming. De verdeler verzorgt de toevoer van warm water. Het Nederlandse bedrijf Robot heeft compacte verdelers van hoge kwaliteit ontwikkeld.

Algemeen

Vloerverwarming kunt u op verschillende manieren leggen. Negen van de tien keer gaat dit via het slakkenhuispatroon. Heeft u vloerverwarming voor bijverwarming nodig dan is normaliter 8mtr buis per m2 vloerverwarming nodig. Wanneer de ondervloer is geisoleerd dan kunt u de buis op staalmatten leggen. Is de ondervloer niet geisoleerd dan is het raadzaam om de vloerverwarmingsbuis op een noppenplaat te leggen (of standaard isolatie op de vloer en daar staalmatten overheen). Is de buis gelegd dan dient u een dekvloer van meestal zandcement te storten. Let er wel op dat u bij de randen randisolatie toepast om zo een zwevende vloer te creëren die niet gaat scheuren.

Wanneer u vloerverwarming (als bijverwarming) legt in een goed geïsoleerde ruimte dan legt u de leidingen 15cm uit elkaar. U heeft dan 8mtr buis per m2 nodig. Wilt u hoofdverwarming aanleggen (of legt u vloerverwarming in de badkamer) dan legt u de leidingen 10cm uit elkaar en heeft u per m2 10mtr leiding nodig. Een 1-groeps verdeler mag maximaal 100 mtr vloerverwarmingsbuis bevatten. Oftewel u legt vloerverwarming als hoofdverwarming in een ruimte van 100m2 dan heeft u 1000mtr buis nodig en een 10 groeps verdeler.
 

Sfeerfoto van vloerverwarmingsbuizen in een appartement


 

Robot regelunit vloerverwarming

Sinds 1988 maakt Robot Vloerverwarming verdeelunits en levert complete vloerverwarmingsystemen voor iedere situatie. Een Robot regelunit vloerverwarming heeft een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Robot geeft u 5 jaar garantie op verdelers en 10 jaar garantie op buizen en koppelingen. Het bedrijf houdt zich constant bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is daarom ISO 26000 gecertificeerd.

 
 


 
Standaard verdeler   LTV verdeler   Stadsverwarming verdeler
Productfoto Robot standaard vloerverwarmingsverdeler   Productfoto Robot LTV vloerverwarmingsverdeler   Productfoto Robot stads vloerverwarmingsverdeler

De standaard vloerverwarmingsverdeler van Robot is in te zetten voor zowel hoofd- als bijverwarming. De verdeler is een hoog-temperatuursysteem (beide primair: 70-90 °C aanvoer en 40 °C retour) en is een Grundfos A-label circulatiepomp. Het product wordt aangeboden in 1-15 groeps uitvoeringen en wordt hydraulisch neutraal geleverd. De standaard verdeelunit dient u te combineren met diffusiedichte buizen.

 
 
De LTV vloerverwarmingsverdeler is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming. De verdeler is een laag-temperatuursysteem en kan aangesloten worden op een lage-temperatuursbron, tot 60 °C aanvoer (primair) en de retourwaterstroom (secundair) is inregelbaar. Bij lage-temperatuurbronnen kunt u denken aan CV-ketels met lage aanvoertemperatuur, HR CV-ketels met modulerende brander, verwarmingsystemen op zonne-energie en warmtepompen. Het product is verkrijgbaar in 1-10 groeps uitvoeringen. De LTV regelunit is een Grundfos A-label circulatiepomp en dient u te combineren met diffusiedichte buizen.
 
De Stadsverwarming verdeler is ideaal voor leveranciers van stadsverwarming. Het product is zeer compact en is een Grundfos A-label circulatiepomp. De stads regelunit is een hoog-temperatuursysteem met 70°C aanvoer en 40°C retour, beide primair. Het product dient u te combineren met diffusiedichte buizen. De verdeler is verkrijgbaar in 1-10 groeps uitvoeringen. 


 

Productie in Nederland

Robot is een Nederlands bedrijf, dat trots is op het feit dat alle vloerverwarming verdeelunits in de eigen fabriek in Papendrecht worden geproduceerd. Dat is nu het geval maar zal zo ook in de toekomst blijven. Het bedrijf hecht veel waarde aan hun eigen werknemers die bijdragen aan het kwalitatief hoogstaand eindproduct. Robot producten worden niet door robots gemaakt maar door echte mensen, vandaar de slogan 'Made by real humans'.

 
 
Meld je aan